• 0411-440230
  • info@hbtoschoorsteen.nl
Oogstvelden 19
5685 JR Best
Maandag t/m vrijdag
08.30 - 13.00

Een vogelnest vrije schoorsteen

Heeft u last van een vogelnest in uw schoorsteen? Wij verwijderen het vogelnest snel en veilig.

Bel nu ยป

Vogelnest verwijderen

Een vogelnest in uw schoorsteen is lastig te verwijderen. Een vogelnest hecht zich aan de wand van het rookkanaal en kan daardoor eenvoudig een schoorsteenbrand veroorzaken. Voorkom schade en laat het vogelnest vandaag nog verwijderen.

Vogelnest uit schoorsteen laten verwijderen

Wanneer we tijdens een inspectie of renovatie een vogelnest tegenkomen adviseren wij deze altijd direct te verwijderen. Een vogelnest in uw schoorsteen is gevaarlijk omdat de gassen die vrijkomen tijdens het stoken blijven hangen in het kanaal of zelfs terugkeren in de woning.

Een vogelnest verwijderen is specialistisch werk. Wanneer u niet goed te werk gaat is de kans groot dat het vogelnest uit elkaar valt en deels blijft steken in de schoorsteen. Ook raden wij u aan om na het verwijderen van het vogelnest altijd een kap of rooster op uw schoorsteen te laten plaatsen. Vogels krijgen dan niet de kans opnieuw in uw schoorsteen te nestelen.

Vogelnest in uw schoorsteen voorkomen

Een vogelnest in uw schoorsteen is niet alleen vervelend, het is ook brandgevaarlijk en niet eenvoudig zelf weg te halen. Het is des te beter om uw schoorsteen vogelnest vrij te houden.

Dit doet u met onze schoorsteenkappen.

De schoorsteenkap beschermt uw schoorsteen waardoor de schoorsteen vrij blijft van verstopping. Rook kan uw schoorsteen eenvoudig verlaten, maar vogels zullen zich niet in uw schoorsteen kunnen nestelen.

De beste schoorsteenkappen voor iedere situatie

Om een vogelnest uit uw schoorsteen te weren kunt u eenvoudig gebruik maken van een schoorsteenkap. Naast het verwijderen van het vogelnest helpen we u ook graag bij het kiezen van een geschikte schoorsteenkap. Met onze jarenlange ervaring en expertise kunnen wij uw situatie inschatten, en na het verwijderen van het vogelnest een passende schoorsteenkap plaatsen.

Zo bent u verzekerd van een vogelvrije schoorsteen en kunt u met een gerust hart de openhaard gebruiken.

Voorkom een vogelnest in uw schoorsteen met een schoorsteenkap van HBTO Schoorsteen. Bent u toch te laat? Neem dan snel contact op. Wij helpen u graag verder.