• 0411-440230
  • info@hbtoschoorsteen.nl
Oogstvelden 19
5685 JR Best
Maandag t/m vrijdag
08.30 - 13.00

Schoorsteen inspectie

Een schoorsteenbrand komt helaas nog vaak voor. De oorzaken zijn achterstallig onderhoud, foutieve aansluitingen of het stoken met een verkeerde brandstof.

Neem contact op

Schoorsteen inspectie

Een schoorsteenbrand komt helaas nog vaak voor. De oorzaken zijn achterstallig onderhoud, foutieve aansluitingen of het stoken met een verkeerde brandstof. Van een schoorsteenbrand heeft het rookkanaal flink te lijden en de schoorsteen is daarna niet meer veilig te gebruiken. Het is dan ook raadzaam, en soms zelfs door uw verzekeringsmaatschappij verplicht, om na een schoorsteenbrand uw schoorsteen te laten vegen en een camera schoorsteeninspectie van het rookkanaal te laten uitvoeren.

Kwaliteit schoorsteen bepalen met een schoorsteen inspectie

Ook als u een rookkanaal in gebruik neemt waarvan u de geschiedenis niet kent, of wanneer u twijfelt aan de kwaliteit van uw schoorsteen, is het aan te raden deze van te voren aan een schoorsteeninspectie te onderwerpen. Scheurvorming en slechte voegen kunnen leiden tot allerlei problemen. Door een schoorsteeninspectie te laten uitvoeren, voorkomt u dat u voor vervelende verassingen komt te staan.

Wat weet u na een camera inspectie van de schoorsteen

  • Diameter rookgasafvoerkanaal
  • Voor welke verbrandingstoestel het geschikt is
  • Of het rookgasafvoerkanaal in goede conditie verkeert
  • Uit welk materiaal uw rookgasafvoerkanaal bestaat
  • Is uw rookgasafvoerkanaal rond of vierkant
  • Zijn er verslepingen in uw rookgasafvoerkanaal

Hoe werkt de camera schoorsteeninspectie

Met een geavanceerd camerasysteem bekijken wij de binnenkant van uw schoorsteen- of ventilatiekanaal. Knelpunten, verstoppingen, asbest en beschadigingen worden opgespoord, zonder dat het rookkanaal hoeft te worden opengebroken. Ook kan de bouwkundige staat van het schoorsteenkanaal bekeken worden. Loopt het kanaal rond of vierkant? Uit welk materiaal bestaat uw schoorsteenkanaal? Op basis van de resultaten van de schoorsteeninspectie zal HBTO Schoorsteentechniek u informeren en adviseren.

Openingstijden

U kunt ons telefonisch bereiken op de volgende werkdagen:

maandag
dinsdag
woensdag
donderdag
vrijdag
van 08:30 tot 13:00
van 08:30 tot 13:00
van 08:30 tot 13:00
van 08:30 tot 13:00
van 08:30 tot 13:00
Vraag nu eenvoudig een offerte aan ยป